Tuesday 7 November 2017

Hoe kies je de perfecte elektrische vouwfiets in Nederland?

Tot voor kort hadden enthousiaste elektrische fiets rijders beperkte keuze mogelijkheden. Maar door de snelle groei van de elektrische fiets markt, neemt het aanbod in modellen en mogelijkheden evenredig snel toe, met als gevolg dat er nu al meer dan 90 verschillende merken beschikbaar zijn in de markt.

Van de elektro motor aangedreven fietsen, is er een niche markt ontstaan voor elektrische vouwbare fietsen. Compact te vouwen en aanzienlijk lichter dan de grote e-bikes, hebben de elektrische plooibare fietsen veel voordelen voor de auto, openbaar vervoer en tijdens vakanties. Ze bergen gemakkelijk op, kunnen mee in de lift en bieden een oplossing voor parkeer problemen.

Ondanks de niche markt, zijn er al diverse merken van elektrische vouwfietsen verkrijgbaar, en is het moeilijk de perfecte elektrische vouwfiets te kiezen in Nederland of België. Om tot de juiste keuze te komen, dien je jezelf de volgende vragen stellen:

Waarom zou je een vouwbare e-bike willen?
De eerste vraag is: waarvoor heb je een elektrische vouwfiets nodig? Want de elektrische vouwfiets kan op vele manieren worden in gezet, en de verschillende modellen hebben verschillende sterktes en zwaktes. Wil je bijvoorbeeld veel comfort, dan is een geveerde fiets plezierig, maar dit komt niet ten goede aan het gewicht en de compactheid.

Welke opties wil je zeker op jouw elektrische vouwfiets
Wanneer je er uit bent wat je functioneel wilt, dan ga je kijken naar de technische wensen die je hebt, zoals de batterij capaciteit, soort instap, type versnelling, etc.. Let wel, iedere optie kan weer een effect hebben op het gewicht en prijs.

Welke afstanden denk je gemiddeld af te willen leggen
De batterij is een zeer bepalende factor voor zowel de afstand alsook de prijs en gewicht. Uiteraard zijn de omstandigheden van goot belang, trap je graag zelf mee en rijd je met een lage ondersteuning, of …. wil je juist de elektro motor het werk laten doen. Je moet er vooral rekening mee houden dat je met een e-fiets altijd meer kilometers rijdt, omdat het vele malen comfortabeler is. Ook gebruik in de bergen is een belangrijke overweging voor het soort batterij wat je kiest.

Welk merk e-vouwfiets vind je het beste bij je passen?
Het uiterlijk telt natuurlijk ook mee, en de kleur en stijl waarmee de elektrische vouwfiets is ontworpen. Daarnaast is de service van belang, hoe zorgt de producent ervoor dat je altijd kunt blijven rijden en heeft men alle service delen op voorraad.

Wat is jouw budget?
De prijzen van de elektrische vouwfietsen wisselen sterk, per merk en per model. Uiteraard betaal je voor service, het merk en het type fiets, dus kijk goed wat anderen zeggen over een fiets. Daarnaast moet je je afvragen of de gebruikte onderdelen die een prijs bepalen persé noodzakelijk zijn.

De markt van de elektrische vouwfiets is anders dan die van de grote elektrische fietsen. Er zijn over het algemeen meer kleinere merken met uiteenlopende prijzen en kwaliteit. Als voorbeeld de Lacros e-vouwfietsen van Shinga, deze elektrische vouwfiets specialist maakt vouw e-bikes die aanzienlijk beter zijn ontworpen op de speciale wensen met betrekking tot gewicht, comfort en compactheid. Zij spenderen veel aan research en development, en zijn minder gericht op marketing. Uiteindelijk komt dat ten goede aan de kwaliteit en het fiets comfort.

No comments:

Post a Comment